nekretnine Beograd
nekretnine Beograd
 
Osnovi Prometa Nepokretnosti - Knjiga
Autor: Milić M. Đoković
  • za Profesionalce
  • za one koji to žele postati
  • za sve one koji razmišljaju o stanu


Distribucija i prodaja: Old Royal,
011/2544-755
065/5544-755
Beograd, Zrmanjska 10
Cena knjige na upit

Priča prodavca za efikasnu prodaju


Nekoliko korisnih saveta od strane iskusnog prodavca za dobru i efikasnu prodaju:
Kada vam dolazi kupac razmišljajte kao da vam u posetu dolazi gost. Prvi utisak je nešto što dosta utiče na konačnu odluku o kupovini.
Gostu (kupcu) ukažite da poštujete njega i njegovo vreme i želju da vidi vašu nepokretnost i u tom trenutku treba da vam je to naj preče. Nemojte kupca zamarati svojom tužnom pričom i odlukom zašto prodajete stan, (obavezno bežite od te teme). Trudite se da budete vedri i optimistični. Tako je verovatnoća da ćete steći simpatije kod kupca, a to je prvi korak ka uspešnoj prodaji.
Kada vam dođe kupac on treba da se oseća prijatno, tako da je dobro da stan bude čist, provetren, da se sklone nepotrebne i glomazne stvari iz njega, teške i tamne zavese, a dobro je i pustiti neku tihu i diskretnu muziku.
Ako je stan mračan onda treba primati kupce u vreme kada je najviše svetlosti, ili lepo rasporediti veštačko osvetljenje sa dobrim lampama.
Ako imate kućne ljubimce poželjno je da budu pod kontrolom, ili da ne budu u stanu u vreme posete kupca.
Nemojte se vi igrati trgovca nekretninama, jer posrednik je profesionalac i on zna šta kupca zanima, a šta ne. Povucite se i prepustite mu da provede kupce kroz stan i pokaže im ono što je njima najbitnije, ali budite spremni i da mu pomognete oko nekih detalja.
Imajte strpljenja za kupca, jer on mora da donese veliku i tešku, a često i životnu odluku.
Kada kupac pokaže interesovanje za vaš stan i želi da dovede supružnika ili neko stručno lice, izađite mu u susret, ali nemojte dozvoliti da to bude u više od tri maha, jer se onda cela priča razvodnjava.
Ako kupac hoće da uđe u direktne pregovore oko cene i roka, prepustite profesionalcu – posredniku da vam pomogne i uspešno vas vodi kroz pregovore. Slušajte i verujte onima koje ste angažovali, jer su oni tu i zbog vas, ali